Jdi na obsah Jdi na menu
 

zpět

HVV2 - Night Assault

Situace:

Nepokoje mezi Armádou Nového Hrozenkova a extrémistickou milicí Karlosvkých Separatistů jsou stále na vysoké frekvenci. Po ztrátách, které KS utrpěli při operování v nepřátelském území během incidentu s tajnou zbraní na vypařování vody, se totiž rozhodla extrémistická milice KS uzavřít dohodu mezi jejich frakcí a nově frakcí Rožnovských Guerill o vzájemné výpomoci při válce proti Novému Hrozenkovu. Vláda NH takovou dohodu nechce trpět a jako odpověď se rozhodla udeřit velikou ránu proti celé Rožnovské provincii. Vybudovala v horách Nového Hrozenkova dělostřeleckou baterii, z které bombardují  hlavní město Rožnovské provincie Rožnov pod Radhoštěm. Rožnovské Guerilly tedy okamžitě vysílají průzkumné družstvo s konečným úkolem zničit Dělostřeleckou baterii na nepřátelském území.

Průběh konfliktu:

 Večer 2200, po dokončení kontroly obranných postavení, nástražných systémů a okolní oblasti vystřelila ANH první raketu směrem na RpR. Každých dalších 15 minut byla vystřelena raketa další. Vojáci ANH drželi pozice a kontrolovali své sektory cca 4 hodiny bez nepřátelské aktivity. Mezitím vojáci RG dorazili pochodem z RpR cca 2 km od kóty dělostřelecké baterie a vybudovali tábor. RG poslali svoji sekci na průzkum dělostřelecké baterie. Přez špatnou viditelnost, pod rouškou tmy se ale sekce ztratila a tak se musela vrátit zpět do tábora.

Krátce po 0200 zaútočila frakce RG na dělostřeleckou baterii palbou z granátů a ručních zbraní. Vojáci ANH drželi své pozice, ale již nebyli schopni dále odpalovat rakety, kvůli aktivitě nepřítele. Ztráty po dlouhém boji byly na obou stranách značné. RG byli vyřazeni z důkladných palebných postavení obranné linie, kde na sebe upozorňovali při vpadání do oznamujících nástražných systémů. ANH prozměnu utrpělo nejvíce střepinami z granátů při absenci jejich medika, který celou dobu chránil velitele mimo probíhající boje. Nakonec poslední žijící voják RG, respektive velitel RG v časové tísni dokázal odpálit pomocí nálože alespoň jedno dělo a v obranném boji, kdy na něj útočili poslední žijící vojáci ANH ze zálohy, stihnul uchránít svůj život a utéct do lesů zpět, směrem k Rožnovské provincii.

Závěr:

Napříč těžkých bojů dokázalo ANH uchránit 66% své dělostřelecké baterie a odpálit za noc velké množství raket na RpR. Oba velitelé, RG i ANH uchránili svůj život.

Vyhodnocení:

Možná pro nešťastné zvolení taktiky přenosu náloží k dělům, či pozdnímu časovému rozvržení útoku se RG operace nepodařila. Vojáci ANH vystřelili dostatečné množství raket, z větší části dělostřeleckou baterii ubránili a tedy zvítězili.

 vyhodnoceni-night-assault.jpg

 

 

 

Fotogalerie:

Pozn: Přez roušku noci a možnost prozrazení pozic nepříteli, nebyly fotky během bojů pořizovány fotografem ani jedné z frakcí.